строително-ремонтни дейности - Чирпан и региона / Construction & Repair - Bulgaria - Chirpan

хидроизолация

"/>
Доста хора се чудят какво точно представлява битумната рулонна (листова) хидроизолация, защо и как не пропуска вода. 
Има три основни вида технология на производство на битума - окислен битум с температура на напукване от около 0°С, APP с температура на напукване от около -10°С. и SBS с температура на напукване от около - 20°С.  Освен това има значение дебелината, респективно килограмите на кв. метър. Под 4 мм или 4,5 - 4,6 кг вече става компромис с качеството. 
Много важна характеристика е коефициент на скъсване определящ  се в нютони и зависещ от вида на използваната носеща основа (стъклен воал, синтетична тъкан или нетъкан текстил, която най-често е на база полиестерни влакна) . При този показател българските са най-много до 450/350 (сила на скъсване при опън N/5cm). 
Има мембрани с двойна основа състоящата се от основен слой от нетъкан полиестерен текстил и от дублиращ слой от стъклен воал, при което стъкленият воал е разположен отдолу. Основната идея за тази двойна армировка, е че съткленият воал при газопламъчно нагряване от долната страна на мушамата е значително по-топлоустойчив от нетъкания полиестерен текстил и влакната му не се деструктират при температури на загряване от 160-180 °С. По този начин по време на полагането на битумната, листова изолация се гарантира нейната по-добра експлоатационна надежност и дълготрайност.
Мушамите , използвани в хидроизолационна система като завършващ слой се произвеждат със защитен слой от минерална посипка или метално фолио.
Минералната посипка е от шисти които могат да бъда оцветени. Тя защитава мушамата от директното действие на ултравиолетовите лъчи, ускоряващи стареенето на битума, а също така по-светлиат цвят на посипката (сив, бял) понижава температурата на загряване на покривната изолация с 10-15 °С в сравенение с черният. Освен това минералната посипка по същество представлява слой , защитаващ до известна степен хидроизолацията от механични увреждания.
При навиването на битумните мушами на руло е необходимо да се предоврати залепването на допиращи се повърхности. Това се постига чрез слой от от тънко полиетиленово фолио, което е каширано от долната страна и пре нейното газопламъчно залепване се стопява бързо.
При съвременният вариант на полагане на хидроизолации те се залепват за основата и помежду пастовете посредством газопламъчно нагряване, при което битумът разположен от долната страна на армировката трябва да бъде разтопен около 1мм, за да изпълнява ролата на лепило. По тази причина дебелината на битумната мушама, предназначена за газопламъчно залепване, трябва да бъде не по-малка от 3,0мм. като често варира в интервала 3-5мм. Мушами с дебелина под 2,5мм. не се препоръчват за газопламъчно полагане. Тези мушами под 2,5мм намират приложение като подложен пласт механично закрепен под керемиди (битумни, бетонови, керамични и т.н.) или като пароизолация, пародренаж и т.н.
Най-тънкия материал, който можете да откриете на нашия пазар е без посипка 2 кг./кв. м. - 10 кв. м. - това означава, че 1 кв. метър от материала трябва да тежи 2 кг., а ролката е дълга 10 м. - Използва се върху здрава основа, като задължително след това върху него се поставя и втори слой с минерална посипка.
Препоръчителна е технологията SBS - пластомерни хидроизолационни мушами произведени на база модифициран SBS (Стирол - Бутадиен - Стирол) битум и основа нетъкан полиестерен текстил, дебелина минимум 4мм. и 4,5кг. на 1м2. с характеристика на скъсване не по малко от 450/350.
Модифицираните със SBS битуми и мушамите на тяхна основа имат най-голяма еласто-пластична деформация, която се запазва до отрицателни температури до -35 °С. Това свойство на битумполимера е в основата на повишената пукнатиноустойчивост на мушамите от него в сравнение с окисленя битум (температура на напукване от около -0 °С). Подобно на мушамите от битум модифициран с АРР и тези хидроизолационни изделия притежават повишена устойчивост на стареене и дълготрайност. Пукнатини в SBS модифицираните битумни хидроизолации се появяват след 10-15 години , а не след 3-5 години както е при тези от окислен битум.
Съществуват и безшевни течни хидроизолации за обща и професионална употреба с различно качество.  При тях се използва технологията за директно полагане на изолиращите слоеве. Това става чрез нанасяне на няколко слоя материал и евентуално полагане между тях на един или два армиращи пласта полиестерен воал. Най-същественото предимство при използване на безшевните течни хидроизолации е получаването на непрекъсната, хидроизолационна мембрана върху цялата повърхност на обекта, с което се избягва най-големия недостатък на рулонните материали - наличието на снаждания между листовете на отделните рулони. Същевременно течните хидроизолации полагани чрез мазане или пръскане, със своето лесно нанасяне към всякакви форми, са универсални за решаването на всички възникнали проблеми по хидроизолирането на стоманобетонни покриви, стени, основи, поставени топлоизолации и метални конструкции. Като техен недостатък е сравнително по-високата цена.


Ремонт 101 - Чирпан :  Направа на хидроизолация на плоски покриви.
Цените са базови и подлежат на договаряне в зависимост от обекта и квадратурата! След оглед се прави точна оферта за труд или труд и материали .

Оферта  1 :
Доставка и полагане на битумен грунд, полагане на хидроизолационна мамбрана ( воалит 4мм. ) 
---Цена 17,00лв.

Оферта  2 :
Доставка и полагане на битомен грунд, битумна рулонна хидроизолационна мембрана 3мм. за първи пласт и  4,5мм. SBS хидроизолационна мембрана с посипка за втори пласт.
--- Цена 22,00лв.

Оферта  3 :
Доставка и полагане на течна безшевна (мазана) хидроизолация в три слоя + амираща стъкловлакнеста мрежа.
---Цена 25,00лв.

галерия/gallery
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg