строително-ремонтни дейности - Чирпан и региона / Construction & Repair - Bulgaria - Chirpan

окачени тавани

Избрахте да декорите дома си с интересен дизайн, сменящи се светлини и разнообразни форми, плъзгащи се от тавана? Чудите се обаче каква цена ще трябва да заплатите за подобно удоволствие? Нека заедно да разгледаме цените и вариациите на окачени тавани, както и кои са факторите, които влияят на вашето парично вложение:
КАЧЕСТВО
Както с всяко нещо, качеството е на първо място, което определя не само цената, но и продължителността на живот на вашия окачен таван. Не подценявайте това, защото качеството на материалите ще ви спести скорошна подмяна или ремонт на новата ви придобивка.
РАЗМЕР
Колкото по-голямо е помещението, където ще монтирате окачения таван, толкова повече материал ще се използва и съответно цената ще се покачва. Друг важен момент е, че окачените тавани варират между едно ниво или повече:
• Едно ниво-по-ниска цена, по-лесен монтаж, по-кратко време за изпълнение;
• Две нива и повече-цената се покачва с увеличаване на броя на нивата и сложността им, по-дълго време за изпълнение.
МАТЕРИАЛИ
Важно е първо да се прецени какво е състоянието на долното покритие и неравностите по тавана.
• Плочите варират между 5,00 – 12,00 лв./кв.м.;
• Влагоустойчиви плочи: 8,00 – 15,00 лв./кв.м.;
• Конструкция: 1,00 – 2,00 лв./м (винкели и Т-профили с различни размери).
 
Светлината, с която можете да си играете-цветове, форми, аранжировка, и многообразието, пред което сте изправени като вид на тавана – затрудняват избора и ви съветваме да помислите добре и да се посъветвате със специалист, за да може да подберете най-подходящия окачен таван за вас. Осветлението във всяко помещение е от изключително значение, както за напрягането на очите, така и за настроението и уюта, които се създават. Но имайте предвид също така, че при нужда, паната на повечето видове окачени тавани лесно се заменят с нови и то без да се вреди на носещата конструкция. Между тях и тавана остава свободно място, което може да се използва за редица неща според вашите нужди и предпочитания (вентилация, климатизация, кабели, а дори да държите/криете вещи).
ВИД
Окаченият таван от гипсокартон има доста предимства: голям избор от форми, възможност за изпълнението на всяко желание, разнообразие в дизайна и качеството: водоустойчивост, топлоизолация, екологичност, пожароустойчивост и звукоизолация. Подходящ е за всяко едно помещение на достъпна цена.
• Окачен таван – едно ниво: строителна гипсокартонена плоскост за огъване GKB 12,5 мм: над 50кв.м. - 24,00 – 30,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 22,00 – 25,00 лв./кв.м.;
• Окачен таван – едно ниво: влагоустойчив гипсокартон GKI: над 50кв.м. - 20,00 - 25,60 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 21,60 – 24,00 лв./кв.м.
 
Растерните окачени тавани могат да бъдат изработени от минералфазерни, дървени или метални пана с разнообразие в дизайна и високи качества на влагоустойчивост, пожароустойчивост и акустика. Много лесно се демонтират и се препоръчват за прикриване на вентилации и климатизации, тъй като при необходимост от техния ремонт, могат да се премахнат определени пана, след което изключително лесно да се поставят обратно.
• Окачен таван от растер – OWA, AMF – цена за труд: над 50кв.м. - 22,00 - 25,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 17,00 – 19,00 лв./кв.м.;
Лентовиден таван от PVC-при него няма гипс и е подходящ избор за банята, а лентовидният таван от метал можем да определим като окачения таван, за който ще са ви нужни най-много ресурси, тъй като цената е доста по-висока, но пък е красив и от класа.  
• PVC ламелни – 9,00 – 15,00 лв./кв.м.;
• Опънати тавани – при тях цената много варира в зависимост от броя ъгли, криволинейните участъци, лак, сатен, 3D фигури, квадратура: 50,00 – 100,00 лв./кв.м.;
• Окачен таван – две нива – 22,00 - 26,00 лв./кв.м.;
• Окачен таван – едно ниво - скат – 20,00 - 24,00 лв./кв.м.;
• Окачен таван – две нива - скат – 24,00 - 28,00 лв./кв.м.

 
Окаченият таван е един съвременен и интересен начин да украсите дома си, но има неща, които много добре трябва предварително да се пресметнат и преценят като това например кой таван за кое помещение е подходящ според характеристиките си. За това ви съветваме да потърсите професионалист, който да ви помогне и упъти в това начинание.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg